2015. február 01. 10:15 - Kéktúra blog

HK TT - by Dia

Sajnos nem lett meg szintidőre a közel 20 km-em. Emiatt kicsit szomorú vagyok, bár az is igaz, hogy embertelen volt a terep. Nagy pofázmánnyal magyaráztunk, hogy óóóó, túl vagyunk már 2 Gerecse 20 km-es, én egy Gerecse 30 km-es, Balu egy Gerecse 50 km-es és mindketten egy Tatabánya 30 km-es teljesítménytúrán, meg sem fog kottyanni ez a kis táv a Mátrában. Szasza ugyan mondogatta, hogy EZ a Mátra nem a Vértes, de nem igazán tojtam össze magam tőle. Pedig kellett volna.

Egyrészt az útviszonyok is olyanok voltak, hogy eleinte még kerülgettük a bokáig érő sarat, a végén meg már trappoltunk benne úgy, hogy még a nyakunk is sáros volt, másrészt végig emelkedett a táv, csak a végén volt némi lejtés, de az meg elég meredeken - legalábbis a térgyeim szerint - merthogy a hegyről le is kell jönni ugye...... Baluék is az utolsó 6 km-t már futva tették meg, így értek be 5 perccel a szintidő előtt, nekem a bakancs agyontörte a lábam, és miután megpróbáltam az utolsó km-eket én is lekocogni, a köves talajon a térdem kiugrott a helyéről és zakóztam egyet a sárban. Ezek után már nem gondoltam úgy, hogy mindenáron be akarok érni, mert annál idegesítőbb nincs, mint mikor 2 perccel léped túl a szintidőt. Inkább gyönyörködtem a tájban úgy egymagam és jókedvemben még énekeltem is, így 21 perccel késtem le a szintidőt. :D Ez volt amúgy a műfajban az utolsó túránk - Balu még lehet megy a Mátrabérc 55 km-re - mert szinte mindegyikünket zavarta, hogy ott voltunk azon a csodálatos helyen és nem láttunk belőle semmit, mert rohanni kellett 5-6 órán keresztül. Leváltjuk a Kék Túrára. :)

 


eleinte a terep még "száraz" sár volt....


aztán váltott vizesre

 


néhol szép havas volt

 


és négyszer a patakon is átkeltünk bokáig érő vízben

 


terepviszonyok

 

 


de csodaszép!

 

 


Mink :)

 

 


Dija és a havas táj :D

 


beértem :D

 


teljesítve :)

 


:)

 

 

 

Címkék: Erőpróba
1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kekkaland.blog.hu/api/trackback/id/tr487148803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Atysh 2015.02.07. 10:38:44

Hát ez igazán mókás volt! :) Ha ilyen szórakoztatóan írsz, jobban fogom várni a túrák után pár napot, mint a túrákat! :D
süti beállítások módosítása